Članak

BROJNA PITANJA

Okerić o dodjeli budžetskog novca i zahtjevima DF, SDA i SBiH: Malo istine i mnogo laži

(Patria) - Nakon što je iz tri političke stranke zatražena ostavka predsjedavajućeg Skupštine KS Elvedina Okerića i istraga o dodjeli budžetskog novca Kantona Sarajevo udruženjima povezanim sa članovima NIP-a i nekim od aktuelnih ministara koji su i osnivači tih udruženja, oglasio se i prozvani Okerić.

„Laž ostaje samo laž i ništa više! Smutljivci i nekonstruktivna opozicija u nedostatku vizije kako biti koristan dio društva, nastavljaju sa udbaškim metodama, pljuvanjem i blaćenjem pojedinaca mješajući malo istine i mnogo, mnogo laži.

Za čast i ugled ne postoji kalkulator koji će me ubijediti da se ne isplati boriti i istina govoriti. Hvala im na poklanjanju svojih dobrih djela. Da smo vas se bojali, ostali bi robovi ovisničkog sistema koji ste godinama uspostavljali. Kao i do sad samo argumentima”, naveo je Okerić.

Naredne sedmice, 25. oktobra, bit će održana Skupština KS na kojoj će biti razmatrana ostavka premijera KS Nihada Uka, čime zvanično počinje proces eliminisanja ministara Stranke za BiH iz Vlade KS.

No, sigurno je da će dio zastupnika opozicije SDA, DF-a ali i Stranke za BiH, imati pitanja i za predsjedavajućeg Okerića u okviru prve tačke sjednice pitanja i zastupničke inicijative o dodjeli budžetskog novca.




#budžetskinovac #ElvedinOkerić #NarodiPravda #SkupštinaKS #udruženja #BiH