Članak

OPREZ

Nakon uvođenja kontrola na granici Hrvatske i Slovenije nisu zabilježene gužve

Foto: Index.hr

(Patria) - U ponoć su krenule kontrole na hrvatsko-slovenskoj granici, što znači da se granica više neće moći prelaziti bez prisustva policije i ikakvih kontrola, kao što je to bio slučaj posljednjih gotovo deset mjeseci, koliko je Hrvatska u Schengenu. Slovenija je naredbu donijela s rokom važenja do 30. oktobra.

Zasad se ne stvaraju gužve, policija za veći dio vozača i putnika ne traži dokumente
Automobili na Bregani/Obrežju više ne prolaze dvjema trakama kojima su vozili posljednjih 10 mjeseci od hrvatskog ulaska u Schengen i na kojima su Slovenci uklonili kućice, nego se promet preusmjerava u desnu traku, gdje se i dalje nalaze stare kućice za kontrolu osobnih dokumenata. Uz kućicu je dvoje policajaca.

Novi režim na hrvatsko-slovenskoj granici izgleda tako da se veliki broj vozila uopće ne zaustavlja. Kad ih slovenski policajci i zaustave, uglavnom samo pogledaju tko je u automobilu, a rijetko traže dokumente, javlja Index.

Iz Ureda Vlade Slovenije imaju i poruku za putnike.

"Putnici treba da se pridržavaju uslova za prelazak granice na određenim graničnim prelazima, da se pridržavaju izmijenjenog režima saobraćaja i uputstava policijskih službenika, te da se podvrgnu graničnim kontrolama. Da bi prešli granicu, dužni su da pokažu važeću putnu ispravu. Stoga bi trebali unaprijed provjeriti valjanost svojih putnih isprava".

#Region #Hrvatska #Slovenija #granica #kontrole