Članak

FEDERALNI ZASTUPNIK

Mešalić o nabavci transportera: Građani Tuzlanskog kantona od danas su mnogo sigurniji

Vrijednost nabavke četiri policijska transportera marke "Senator" kanadske kompanije "Roshel" je 4,4 miliona KM plus PDV.

(Patria) - Zastupnik u Federalnom parlamentu Mahir Mešalić (DF) prisustvovao je današnjoj prezentaciji novih oklopnih vozila koje je za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona (TK) nabavila Vlada TK.

Vrijednost nabavke četiri policijska transportera marke "Senator" kanadske kompanije "Roshel" je 4,4 miliona KM plus PDV.

U kratkom razgovoru za Novinsku agenciju Patria, Mešalić ne krije svoje oduševljenje što će se građani TK od danas moći osjećati znatno komotnije i sigurnije, jer imaju dobro opremljenu policiju.

- Znate onu izreku - zlu ne trebalo, na dobru se našlo. Što danas reče predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić - dabogda nam ova vozila nikada ne zatrebala, ali ipak neka nam ih pri ruci.

Čekali smo dugo, a danas evo konačno i dočekasmo. Osposobljavamo policiju radi sigurnosti građana, koji se, opet vam govorim iz prve ruke, od danas osjećaju znatno sigurnije - rekao nam je Mešalić, inače rođeni Tuzlak.

Pohvalio je aktuelnu Vladu TK, na čelu s premijerom Irfanom Halilagićem (SDA), koja je uspjela realizovati nabavku oklopnih transportera, što je u svom programu rada bila zacrtala prethodna Vlada TK.

- Naša policija znat će odgovoriti na sve prijetnje i poduzeti adekvatne korake protiv svih onih koji bi eventualno imali namjeru narušiti njihovu sigurnost.

Stoga im, a oni dobro znaju ko su, bez da im i spomenem ime, toplo preporučujem - ni ne pomišljajte da izazivate haos, žestoko bi vam se to moglo obiti o glavu - rekao nam je Mešalić.

Na kraju je pozvao i preostale kantone u FBiH da se ugledaju na TK, te da se pobrinu da svojim građanima stepen sigurnosti podignu na viši nivo adekvatnim ulaganjem u svoje policijske strukture.

(D.K.)

#IrfanHalilagić #MahirMešalić #MUPTK #Nabavka #OklopnaVozila #Tuzla #TuzlanskiKanton #BiH