Članak

BESPOTREBNA GALAMA

Cvijanović zatražila podršku za veto u NSRs, Komšić poručio 'to je bildanje političkih mišića'

(Patria) - Poslanici Narodne skupštine Republike srpske izjašnjavaju se na posebnoj sjednici o zaštiti vitalnog entitetskog interesa, koji je pokrenula članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović.

Ona je zatražila od poslanika da potvrde mehanizam veta kako bi se spriječilo stupanje na snagu spornog zaključka koji su podržala dva člana Predsjedništva BiH Željko Komšić i Denis Bećirović o “eskalaciji napada Republike srpske na odredbe Dejtonskog sporazuma i ugrožavanje ustavno-pravnog poretka BiH”.

“NSRs nije dužna da polaže račune Predsjedništvu BiH”, potcrtala je Cvijanović, ističući da se na ovakav način zloupotrebljava zajednički organ.

Naglašava da NSRs nije donijela nijedan akt kojim se narušava teritorijalni integritet BiH, ali jeste ukazala na štetni međunarodni intervencionizam.

S druge strane Komšić je danas komentirao, na upit novinara, situaciju u vezi s ovom sjednicom.

"To je politički igrokaz. Mada svi više sve znamo o tom vetu. To je predstava u kojoj se želi pokazati kako neko iz Sarajeva želi nanijeti štetu Republici srpskoj. Stalno je ta neka dreka, galama o ugroženosti Rs-a. A niko je ne dira, na kraju i da hoće da je dira ne može jer je to kršenje Ustava. To je bildanje političkih mišića", poručio je Komšić.

#DenisBećirović #NSRs #Predsjedništvo #veto #ŽeljkoKomšić #BiH