Članak

SASTANAK U SARAJEVU

Čović, Nikšić i Konaković kod Sattlera

Čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović obznanio je na društvenim mrežama da je zajedno s predstavnicima Trojke danas razgovarao sa šefom Delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom.

(Patria) - Čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović obznanio je na društvenim mrežama da je zajedno s predstavnicima Trojke danas razgovarao sa šefom Delegacije EU u BiH Johannom Sattlerom.

Sastanak je upriličen u zgradi Delegacije EU u Sarajevu, a osim Čovića i Sattlera, prisustvovali su mu još i lideri SDP-a BiH Nermin Nikšić i NiP-a Elmedin Konaković. Predsjednika Naše stranke Edina Forte nije bilo, ali zato jeste Sabine Ćudić i Predraga Kojovića.

Razgovarano je o funkcionisanju i prioritetima FBiH, a kako je Čović na svom Twitteru napisao na engleskom jeziku - "stabilan politički dijalog, saradnja i poštivanje sporazuma ključni su za korake naprijed".

U drugom tweetu, Čović je objavio fotografiju na kojoj pozira sam sa Sattlerom, te je uz nju još napisao:

"Konstruktivan sastanak sa Sattlerom. Govorili smo o prioritetima koje treba ostvariti na našem EU putu. Otvaranje pristupnih pregovora za BiH u EU 2023. brzo bi pokrenulo zemlju naprijed. Pred nama su važne reforme", poručio je Čović.

Sastanak predstavnika Trojke i lidera HDZ-a BiH sa ambasadorom Sattlerom uslijedio je nakon jučerašnjeg sastanka koji su u Istočnom Sarajevu održali sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom.

#DraganČović #ElmedinKonaković #hdz #JohannSattler #Našastranka #NerminNikšić #nip #PredragKojović #SabinaĆudić #SDP #BiH