Članak

PRVE RIJEČI SELEKTORA

Milošević: Preuzimam odgovornost, nismo im parirali ali tu sam tek sedam dana

(Patria) - Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević nakon poraza od selekcije Portugala istakao je da je on najveći krivac za težak poraz u Zenici.

Rezultat u Zenici je bio 5:0 u korist reprezentacije Portugala, a Milošević je istakao da im energetski nismo mogli parirati.

"Moram da priznam da mi je bilo iznenađenje ovo sve, vjerovatno, ne vjerovatno nego sigurno sam ja najveći krivac za ovo sve. Energetski im nismo mogli parirati, oni su drugi nivo, ali to nema veze sa nama, mi nismo bili na maksimumu, prije tri dana je izgledalo dobro, ali očigledno je da nemamo energije za dvije utakmice u tri dana. Mnogo ekipa ima taj problem. Jako teško je bilo održati nivo igre sa njima, na to se sve složio i rani gol, na startu utakmice smo ušli sa negativnim rezultatom i sve je krenulo ka lošem. U svlačionici sam rekao igračima, koliko god da je teško, rekao sam da se drugo poluvrijeme odigralo na karakter i zaradilo za nešto bolje u budućnosti. Definitivno Portugal nije nivo gdje smo mi trenutno", rekao je Milošević te dodao:

"Danas su bili drugačiji zahtjevi za igrače u odnosu na utakmicu sa Lihtenštajnom, ali se sve to srušilo u trećem minutu utakmice. Jedna od glavnih stvari koje smo se dogovorili jeste duel igra, ali to nismo uspjeli da uradimo".

Iako ne bježi od odgovornosti Milošević kaže da je s ovom reprezentacijom tek sedam dana.

"Imali smo dogovor da stojimo visočije s obzirom na brzinu koju mi imamo odnosno koju oni imaju. Nismo stizali i to je nešto što bih trebao ja da prepoznam. Odgovornost za poraz je moja, ali kratko je vremena da bih te stvari mogao prepoznati u prvoj sedmici rada sa igračima, suštinski nismo imali defanzivni balans u timu. Igrati ozbiljne utakmice bez ijednog defanzivnog veznog igrača je jako teško, Cimirota i Pjanića smo žrtvovali za te pozicije jer oni nemaju te defanzivne pozicije i to je srž tima. Ostajala nam je zadnja linija na vjetrometini zbog tog lošeg balansa, poručio je selektor.

Kazao je da će put do Eura morati tražiti kroz baraž.

#baraž #Euro #reprezentacija #SavoMilošević #Zenica #Sport

Really excellent and profitable article! I appreciate you giving these to me and to everyone else. Enjoy being with the baby in yellow online.