Članak

OPĆINSKO VIJEĆE

TREĆA SREĆA Novi pokušaj opoziva Mandića 26. novembra?

(Patria) - Sjednica Općinskog vijeća Centar bit će održana u 15 sati, a na zahtjev 11 vijećnika. Na sjednici će biti utvrđen novi datum održavanja referenduma o opozivu načelnika Srđana Mandića i to 26. novembra.

U obrazloženju odluke navedeno je da načelnik nije u potrebnom roku nabavio glasačke listiće, te su zbog toga već dva puta propali određeni datumi održavanja referenduma. Prvi je bio zakazan za 17. septembar, a drugi za 22. oktobar.

Uoči današnje sjednice Općinskog vijeća oglasio se i načelnik Mandić.

Ukoliko i ovaj pokušaj propadne, preostaje još šansa da se referendum provede u decembru jer je naredna godina izborna.

Inače, cijela priča pokrenuta je još u julu mjesecu, ali na relaciji Općinsko vijeće-Mandić zaoštreni su odnosi. Iako je Mandić tvrdio da će ipak on pobijediti na referendumu, čini se da ipak radi sve da ne bude referenduma.

Dio vijećnika ističe da Mandić provodi kampanju protiv vijećnika koji su glasali za njegovo opoziv, objavljuje im fotografije, piše uvrede.

"Ponaša se kao da je Općina Centar njegova privatna kuća i on određuje pravila. Namjerno opstruiše nabavku listića", kaže jedan vijećnik sa dužim stažom u Općinskom vijeću Centar.

#DecembarskiReferendum #KampanjaProtivVijećnika #NačelnikMandić #NoviDatumReferenduma #OpozivNačelnika #OpstruiranjeNabavke #PrivatnaKuća #PropaliDatumi #SjednicaOpćinskogVijeća #ZaoštreniOdnosi #BiH