Članak

KVALIFIKACIJE ZA EP

Imaju li Džeko i ekipa odgovor na Ronalda i Portugal

(Patria) - Nogometna reprezetacija BiH večeras od 20:45 na stadionu Bilino polje u Zenici igra utakmicu 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Portugala.

BiH je protiv Lihtenštajna rezultatom 2:0 upisala prvu gostujuću pobjedu nakon dvije godine čekanja i djelomično se vratila u igru za plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije.

Selektor Savo Milošević rekao je da ne bi bio zadovoljan jednim bodom, te da je pobjeda imperativ.

"Nama treba pobjeda ako želimo da se plasiramo na Euro. Ne treba bježati od odgovornosti dok god postoje matematičke šanse. Možemo govoriti eventualno o dobroj ili lošoj igri, čak iako i izgubimo, a na nama je da damo sve od sebe", rekao je Milošević.

Sigurno je da će se Portugal pokazati u najboljem svjetlu i ići na pobjedu.

Navijačka grupa BH Fanaticosi koja je ubacivanjem baklji i skandiranjem: Savez napolje prekinula utakmicu između Lihtenštajna i BiH i za večeras je najavila posebnu koreografiju s početkom od 20. minute. Pozvali su sve navijače da dođu sa zastavama s ljiljanima zbog pripremljene koreografije.

NS BiH je uoči ovih utakmica izdala saopćenje pozivajući navijače da koriste samo rekvizite i aktuelnu državnu zastavu.

Kapiten reprezentacije Edin Džeko na toj utakmici bukvalno je bio u ulozi pregovarača, a kako je rekao u nedjelju ni oni nisu zadovoljni stanjem, ali ih niko ništa ne pita.

#BHFanaticosi #EvropskoPrvenstvo #PlasmanNaEuro #PobjedaImperativ #PortugalNajboljiSvjetlo #SavoMilosevic #SelekcijaPortugala #UtakmicaUZenici #sport