Članak

POMOĆ PALESTINI

Hezbolah napao Izrael na četiri lokacije, Izraelci odgovorili tenkovskom vatrom u kojoj je ubijen novinar

(Patria) - Libanonska militantna skupina Hezbolah preuzela je odgovornost za napade na četiri izraelske lokacije. Ekipa CNN-a na terenu svjedočila je nekima od ovih napada.

“Kao odgovor na izraelske napade ovog petka poslijepodne na blizinu niza južnolibanonskih gradova, mudžahedini Islamskog otpora napali su sljedeće izraelske lokacije: lokaciju Al-Abad, lokaciju Miskvam, lokaciju Ramia i mjesto Jal Al-Alam, izravnim i odgovarajućim oružjem, i svi su postigli precizne pogotke”, navodi se u priopćenju Hezbolaha.

Vojnici IDF-a odgovorili su tenkovskom vatrom prema infrastrukturi Hezbolaha. Osim toga, topništvo IDF-a pucalo je prema izvoru pucnjave. Vojnici IDF-a raspoređeni su u tom području.

Izrael je gađao Gazu, a nakon poziva da krenu prema jugu Gaze, mnogi su napustili svoje domove koji su porušeni u napadima.

Nekoliko izvora na Twitteru je objavilo da je u ovom sukobu na izraelsko-libanonskoj granici ubijen novinar Reutersa Issam Abdallah. Novinar je ubijen, a šest drugih ljudi ranjeno u izraelskom granatiranju južnog Libanona. Granata je pala na skup međunarodnih novinara koji su pratili sukobe na granici, izvijestio je Associated Press.

#Izrael #Libanon #novinar #sukob #Svijet