Članak

POZIV GRAĐANIMA

Općina Ilidža objavila Oglas o obnovi premjera na području Butmira i Hrasnice

Općina Ilidža je na svojoj web stranici objavila Oglas o obnovi premjera na području katastarskih općina Butmir i Hrasnica.

(Patria) - S ciljem usklađivanja katastarskih podataka o položaju, obliku, površini i načinu korištenja na terenu i u katastarskoj evidenciji, Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Općina Ilidža pokrenuli su postupak obnove premjera.

Obnova premjera avionskim snimanjem na području općine Ilidža predstavlja prvi, konkretan odgovor ove lokalne zajednice na probleme građana koji su vezani za evidenciju i nekretnine, međe, površine, dvojne upise i slično.

Nakon niza aktivnosti na realizaciji jednog od najvažnijih projekata u historiji Općine Ilidža, 27. jula ove godine u potpunosti je okončan postupak obnove premjera za katastarsku općinu (K.O.) Vlakovo, a već 12. septembra u upotrebu je stavljena nova baza podataka za K.O. Vlakovo.

Za K.O. Osjek i K.O. Blažuj već je izvršeno avionsko snimanje, a u toku su finalne pripreme za postupak izlaganja, dok je za katastarske općine Hrasnica i Butmir snimanje iz zraka zakazano za novembar.

Općina Ilidža je na svojoj web stranici objavila Oglas o obnovi premjera na području katastarskih općina Butmir i Hrasnica, koji je dostupan na ovom linku.

Uz jasne upute vlasnicima zemljišta o način označavanja, iz Općine Ilidža saopćeno je da je rok za obilježavanje međa najkasnije do 1. 11. 2023. godine.

#Hrasnica #Ilidža #OpćinaIlidža