Članak

VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO

Podignuta optužnica protiv oca dječaka ubice iz beogradske osnovne škole

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv oca dječaka koji je početkom maja u Osnovnoj školi "Vladimir Ribnikar" ubio deset i ranio šest osoba, većinom učenika te škole.

Foto: Nova.rs

(Patria) - Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv oca dječaka koji je početkom maja u Osnovnoj školi "Vladimir Ribnikar" ubio deset i ranio šest osoba, većinom učenika te škole.

Tužilaštvo oca 13-godišnjeg K.K., Vladimira Kecmanovića, tereti za teško djelo protiv opšte sigurnosti s obzirom na to da je godinu prije masovnog ubistva obučavao sina u rukovanju vatrenim oružjem, naveo je glavni javni tužilac Nenad Stefanović.

- Slučaj je veoma specifičan, optužnica je napisana na 267 stranica - kazao je tužilac, dodajući da je provedena opsežna istraga o okolnostima pod kojima je 13-godišnjak ubio deset i ranio šest osoba.

Prema njegovim riječima, istragu su vodila dva javna tužioca, uz izuzetan angažman pripadnika MUP-a, te je nakon više od deset mjeseci danas podignuta optužnica protiv Vladimira Kecmanovića.

Tužilac je naveo i da je dječakova majka, Miljana K., optužena za nedopuštenu proizvodnju, nošenje, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Podignuta je optužnica i protiv predsjednika i instruktora streljačkog kluba, u koji su dolazili otac i sin, zbog davanja lažnog iskaza.

Tužilac ističe da time nije stavljena tačka na slučaj masovnog ubistva u školi "Vladislav Ribnikar" - tužilaštvo nastavlja s radom i ispituje sva saznanja koja bi upućivala na uzroke te tragedije.

U masovnom ubistvu koje se 3. maja dogodilo u beogradskoj osnovnoj školi, trinaestogodišnji učenik K.K. usmrtio je očevim pištoljem zaštitara škole i devetero učenika, a teško ranio još petero školskih kolega i nastavnicu.

Dan poslije, u dva sela kod Mladenovca 21-godišnjak je ubio osmero, uglavnom mladih ljudi i ranio ih još 14, što je pokrenulo masovne građanske proteste "Srbija protiv nasilja".

#Beograd #Region #srbija #Tužilaštvo