Članak

MVP BIH

Preporuka bh. građanima: Ne putujte u Palestinu i Izrael

Iz MVP-a državljanima Bosne i Hercegovine ne preporučuju putovanje u Palestinu, posebno u pojas Gaze.

(Patria) - Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) BiH oglasilo se danas saopštenjem povodom najnovijih dešavanja na Bliskom istoku.

Iz MVP-a državljanima Bosne i Hercegovine ne preporučuju putovanje u Palestinu, posebno u pojas Gaze.

Ističu da na Zapadnoj obali do sada nije bilo sukoba, ali je ipak preporučljivo da se ni tamo ne putuje bez prijeke potrebe.

"Građani Bosne i Hercegovine koji se nalaze u ovoj zemlji u slučaju potrebe mogu da se obrate ambasadama Bosne i Hercegovine u Amanu (Jordan) ili Kairu (Egipat), sa navedenim detaljima o imenu i prezimenu, adresi boravka u BiH, broju putne isprave BiH, te mjestu boravka u Palestini, kao i s neophodnim kontakt podacima, kako bi se pronašao način za pružanje podrške", ističu iz MVP-a.

Navode da se državljanima Bosne i Hercegovine ne preporučuje ni putovanje u Izrael.

"Građani Bosne i Hercegovine koji se nalaze u ovoj zemlji u slučaju potrebe mogu da se obrate Ambasadi Bosne i Hercegovine u Tel Avivu sa navedenim detaljima o imenu i prezimenu, adresi boravka u BiH, broju putne isprave BiH, te mjestu boravka u Izraelu, kao i sa neophodnim kontakt podacima, kako bi se pronašao način za pružanje podrške", kaže se u saopštenju MVP-a.

Za dodatne informacije moguće se obratiti Ministarstvu vanjskih poslova BiH putem telefona: +387 33 281 234 i e-maila: [email protected].

#BiH #Gaza #Izrael #MinistarstvoVanjskihPoslova #Palestina