Članak

ODGOVORILA NA NAVODE

Gradonačelnica Karić ostaje u SDP-u: Nema novog političkog pokreta, u mom mandatu ploča s Vijećnice neće biti skinuta

(Patria) - Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić demantirala je navode da se osniva novi politički pokret, a za koji se veže i njeno ime.

"To je informacija koja kruži mjesecima. To je dezinformacija. Ja sam iskonski socijaldemokrata, ponosna sam na SDP i nema govora o pravljenju bilo kakvog političkog pokreta", kazala je Karić u emisiji Istraga sedmice.

Govoreći o ploči na Vijećnici koju pojedinci često osporavaju, pa čak i traže da se prekrije tokom nekih posjeta, Karić je rekla da za nju ploča nije sporna i da u njenom mandatu neće biti skinuta. Na ploči piše da su srpski zločinci zapalili Vijećnicu.

"Čiji su zločinci zapalili Vijećnicu. Pa srpski zločinci. Ako može biti srpski pjesnik, srpski heroj, srpski umjetnik, zašto je problem reći da je srpski zločinac", kazala je.

Gradonačelnica je kazala da je njena majka Srpkinja, te da je i članove svoje porodice pitala da li im smeta natpis srpski zločinci.

"Oni su meni rekli što će nam smetati pa nismo to mi. Veći je problem ako se neko u tome pronalazi. Ne vidim šta je tu problematično. I zašto fokus na Vijećnicu, na Kazane, na Sarajevo. Kada ćemo doživjeti da se ukloni ploča koja veliča osuđenog ratnog zločinca", pitala je Karić.

#BenjaminaKarić #gradonačelnica #Sarajevo #BiH