Članak

NASTUPAJU ČETIRI BH. BENDA

Javni doček Nove godine ponovo kod Vječne vatre, svjetske zvijezde tražile višemilionske iznose za nastup

(Patria) - Gradska uprava Sarajeva na čelu sa gradonačelnicom Benjaminom Karić najavila je nastupe četiri sarajevska benda na javnom dočeku Nove godine. Lokacija bi trebala ostati ista, odnosno ulica Maršala Tita (Vječna vatra) ali ove godine posebna pažnja vodit će se o ozvučenju kako se ne bi ponovio fijasko kao prošle godine. Dio novca vraćen je Gradskoj upravi zbog lošeg ozvučenja.

Naredne godine Sarajevo obilježava značajan jubilej 40 godina od Zimskih olimpijskih igara po čemu je Sarajevo i danas poznato u svijetu, a maskota Vučka i nakon tolikih godina jedan od prepoznatljivih simbola Sarajeva.

U novogodišnjoj noći građane Sarajeva, ali i brojne turiste koji tradicionalno borave u Sarajevu za vrijeme praznika, zabavljat će “Zabranjeno pušenje", "Crvena jabuka", "Bombaj štampa" i "Letu štuke".

I na ovu najavu gradonačelnice Karić uslijedile su i pohvale i kritike. Dok jedni smatraju da su domaći bendovi dobar izbor, drugi su mišljenja da je Sarajevo zaslužilo koncert neke svjetske zvijezde. Bilo je i onih koji smatraju da nije trebalo organizirati javni doček.
Kako Patria saznaje, Gradska uprava je kontaktirala neke od svjetskih zvijezda ali riječ je bila o višemilionskim iznosima honorara što Gradska uprava nije mogla prihvatiti.

Dio sredstava za javni doček Nove godine obezbijedit će i Turistička zajednica KS, a Gradska uprava raspisala je javni poziv za sponzorstvo javnog dočeka 2024. godine.

#bendovi #BenjaminaKarić #Novagodina #Sarajevo #turisti #magazin1