Članak

ŠTA RADI NIKŠIĆ

Problemi za SDP i u ZDK: Doktor Adin Begić nakon 26 godina napustio stranku, nezadovoljstvo raste iz dana u dan

(Patria) - Problemi u SDP-u u Zeničko-dobojskom kantonu došli su do kulminacije. Promjenom rukovodstva Općinskog vijeća Maglaj sprema se i opoziv načelnika Mirsada Mahmutagića koji je i čelnik KO SDP BiH ZDK. No, nezadovoljstvo nije samo u Maglaju, već i u drugim općinama. SDP ima probleme i u Sarajevu o kojim će se izjasniti Predsjedništvo stranke.

Dugogodišnji član SDP BiH doktor Adin Begić oglasio se na društvenoj mreži Facebook i obrazložio zašto je nakon 26 godina odlučio napustiti SDP BiH. Begić je vijećnik u Općinskom vijeću Doboj-Juga.

On je naveo kako SDP nije stranka kakva se deklarativno predstavlja.

"Nažalost, sve je samo ne demokratska, što je pokazao i posljednji prtivstatutarni izbor predsjednika SDP BiH koji se okružio ljudima koje samo zanima vlastiti interes. Kantonalna organizacija SDP-a je na aparatima, nikad u očajnijem stanju, zahvaljujući kantonalnom predsjedniku, koji, ispostavilo se nije kompetentan da odgovori zadatku, okružen ljudima koji su zbog vlastitih interesa (ovdje mislim na predsjednika opštinskih organizacija Tešanj i Zavidovići), doveli do masovnog nezadovoljstva i odliva članova.

Ono šta znam je da nijedna opštinska organizacija, osim ove tri nabrojane nije zadovoljna trenutnim stanjem, a što je kulminiralo nakon odluke da se ne ide na unutarstranačke izbore, odnosno da se zamrzne stanje do lokalnih izbora.

Iako smo bili sigurno najjača opštinska organizacija SDP-a u cijeloj državi u posljednjih 10 izbornih ciklusa po procentu osvojenih glasova koji se kretao između 45 i 53 % (na opštim izborima 2018. godine osvojili čak 53% glasova, što nije zabilježeno nigdje prije toga), Glavni odbor SDP nam uvodi povjereništvo jer smo se glasno pobunili protiv samovolje gore nabrojanih, a sve u cilju da bi popunili liste za izbore svojim ljudima što je rezultiralo padom broja glasova na izborima 2022. za preko 50 % na području naše opštine.

Ne bih ni da pominjem, katastrofalne stvari u vođenju države, Federacije i kantona, što je rezultiralo i padom kantonalne vlade Ze-Do kantona, o čemu bi se moglo nadugo i naširoko pričati", naveo je Begić.

Dodao je kako će u Općinskom vijeću sa još nekoliko vijećnika djelovati u samostalnom klubu.

#AdinBegić #MirsadMahmutagić #SDP #ZDK #BiH

نقل الأثاث من المنزل الحالي إلى المنزل الجديد يعتبر مهمة صعبة ومرهقة، وقد يستغرق وقتًا طويلًا ويشكل تحديًا للعديد من الأشخاص. ولحسن الحظ، هناك خيارات عديدة لنقل الأثاث بطريقة سهلة وبخلاف التوقعات، مثل استخدام شركات نقل الأثاث المحترفة.توفر شركات النقل المحترفة فريقًا مدربًا بشكل جيد ومجهزًا بالأدوات والمعدات اللازمة للتعامل مع جميع أنواع الأثاث والمواد الأخرى بأمان وكفاءة. بالإضافة إلى ذلك، توفر هذه الشركات خيارات مرنة لجدولة النقل بناءً على الاحتياجات الفردية، بما في ذلك خدمات التعبئة والتغليف، والتحميل والتفريغ، والتخزين المؤقت إذا لزم الأمر.علاوة على ذلك، يمكن لشركات نقل الأثاث المحترفة تقديم الضمانات والتأمين المناسب لحماية الأثاث والتغطية من أي أضرار محتملة. وهذا يوفر الراحة للأشخاص الذين ينقلون أثاثًا قيمًا أو حساسًا.بالتالي، فإن استخدام شركات نقل الأثاث المحترفة يمكن أن توفر الكثير من الجهد والوقت والمال، كما يمكن أن توفر العديد من المزايا الأخرى لجعل تجربة نقل الأثاث أسهل وأكثر فعالية.
شركة نقل عفش