Članak

TAKMIČENJE U TRI DISCIPLINE

Međunarodna ulična utrka "Vils ultramaraton" ovog vikenda u Sarajevu

(Patria) - Sarajevo će danas i sutra biti domaćin drugog izdanja međunarodne ulične utrke "Vils ultramaraton" na kojoj će se trčati najduže vremenske dionice.

Na Vilsonovom šetalištu danas će od 9.00 sati oko 120 ultramaratonaca ili trkača koji to žele postati imati priliku da uživaju u mentalnom izazovu dugom 24 sata.

Takmičenje će biti organizirano u tri discipline: utrka na šest, 12 i 24 sata, najavljeno je iz Udruženja Dečki u plavom koje organizuje maraton.

Darko Lončar iz spomenutog udruženja izjavio je da je, nakon uspješnog premijernog izdanja, "Vils ultramaraton" prepoznat kao ultramaratonska utrka sa najviše potencijala za daljnji razvoj i sa tendencijom da postane najbolja regionalna ultramaratonska utrka.

"Posebno smo ponosni što će na ovogodišnjem izdanju nastupiti najbolji ultramaratonci iz regiona kao što je Michel Šula, rekorder Srbije na šest sati, 12, 24 sata i 100 kilometara, zatim Zdravko Jadrijev, rekorder Hrvatske na šest i 24 sata, te Dejan Radanac, rekorder Hrvatske na 100 kilometara. Bitno je spomenuti da Šula i Radanac dolaze u Sarajevo da pokušaju zajedničkim snagama oboriti rekorde Srbije i Hrvatske na šest sati, a u planu je da istrče oko 90 kilometara", kazao je Lončar.

#90Kilometara #DečkiUPlavom #DejanRadanac #MichelŠula #RekordiSrbijeIHrvatske #SarajevoUltramaraton #UtrkaNa24Sata #VilsUtrka #ZdravkoJadrijev #BiH