Članak

PREDSJEDNIK DRŽAVE

Milatović: Bošnjački narod jedan je od temelja Crne Gore

Crnogorski predsjednik Jakov Milatović čestitao je 28. septembar, međunarodni Dan Bošnjaka, iskazujući poštovanje prema bošnjačkom narodu i ovom prazniku.

(Patria) - Crnogorski predsjednik Jakov Milatović čestitao je 28. septembar, međunarodni Dan Bošnjaka, iskazujući poštovanje prema bošnjačkom narodu i ovom prazniku.

Milatović je poručio da je ovaj dan prilika da se zajedno podsjetimo vrijednosti koje je bošnjački narod, kako je rekao, svojom posebnošću i bogatim nasljeđem, nesebično utkao u riznicu crnogorske države.

"Graditi građansku i multietničku zajedničku kuću, našu Crnu Goru, na historijskoj vjetrometini Balkana, nije ni lako ni jednostavno.

U vremenu koje je za nama, neprocjenjiv doprinos tom procesu davao je upravo bošnjački narod, njegujući toleranciju i suživot.

Ne treba zaboraviti ni naše brojne Bošnjake u dijaspori koji širom svijeta u svom srcu nose Crnu Goru i decenijama unazad pružaju pouzdan oslonac ekonomskom boljitku naše zemlje.

Želim da vrijeme pred nama bude obilježeno zajedničkim pregnućima kojima ćemo našu zajedničku kuću - Crnu Goru učiniti bogatijom i pravednijom.

U meni, bošnjački narod ima pouzdanog saveznika u očuvanju i njegovanju svoje nacionalne posebnosti, nastojanjima da dodatno afirmiše sopstvenu tradiciju i kulturu i ostvarivanju političkih i drugih pripadajućih prava", dodao je Milatović.

#Bošnjaci #CrnaGora #JakovMilatović #Region