Članak

PLIVANJE

Velež osvojio sedam medalja

(Patria) - Na Olimpijskom bazenu "Otoka" u Sarajevu održan osmi po redu međunarodni plivački miting "Sharks Kup". Miting kojeg je organizovao plivački klub "Sharks" iz Sarajeva privukao je preko 360 takmičara iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Velež je bio predstavljen s 11 plivača, a to su bili: Danis Kadrić, Ajnur Talić, Fatih Boškailo, Danja Alikalfić, Kerim Hadžimusić, Ajna Talić, Ema Penava, Nejra Crnalić, Emin Begić, Amila Crnalić i Abdullah Marić. U veoma teškoj konkurenciji smo osvojili sedam medalja.

Početak takmičarske sezone s dvije zlatne medalje otvorila je Ajna Talić (2012.). Do prvih mjesta Ajna je došla u disciplinama 50 metara prsno i 100 metara mješovito. Ajna je u ukupnom plasmanu u svojoj kategoriji zauzela drugo mjesto!

Fatih Boškailo (2011.) je osvojio dvije srebrne i jednu bronzanu medalju. Dva druga mjesta ostvario je na 50 metara delfin i 50 metara prsno dok je bronzanu medalju osvojio u disciplini 100 metara mješovito.

Danja Alikalfić (2011.) se dva puta pela na pobjedničko postolje. U disciplini 50 metara prsno osvojila je srebrnu medalju, a bronzanu na 50 metara delfin.

Broj medalja je mogao biti veći jer smo imali nekoliko plasmana na četvrto mjesto, ali to će nam biti samo vjetar u leđa da narednog puta budemo još jači i brži.

Veoma brzo slijede naredna takmičenja tako da se trenažni proces u PK Velež nastavlja u punom kapacitetu.

#Medalje #PKVelež #sport #Uspjesi