Članak

PREDSJEDNIK NES-a

Ogrešević na Vlašiću: Nismo više naivni, nespremni i opušteni kao prije 30 godina

Koliko god je sadašnja situacija u Bosni i Hercegovini ozbiljna i koliko god su nasrtaji na nju zlonamjerni i konkretni, toliko su i njeni dušmani danas smiješni i vrijedni žaljenja.

(Patria) - Koliko god je sadašnja situacija u Bosni i Hercegovini ozbiljna i koliko god su nasrtaji na nju zlonamjerni i konkretni, toliko su i njeni dušmani danas smiješni i vrijedni žaljenja.

Uvjereni su, naime, da smo isti oni od prije trideset godina. Naivni, nespremni, opušteni. A, nismo ništa od toga i nema ni govora o prepuštanju slučaju bilo čega što se tiče države.

Poručio je to predsjednik Narodnog evropskog saveza (NES) BiH Nermin Ogrešević, koji je danas prisustvovao manifestaciji "Dani pobjede, dani ponosa" na Vlašiću.

"Bosna i Hercegovina je jedinstvena država svih svojih građana i za to ne postoji nikakva alternativa. Branili smo je uspješno i onda kada nismo bili svjesni moći svojih dušmana, a branimo je i danas kada smo savršeno svjesni svih opasnosti kojima je izložena.

Krajiško srce generala Mehmeda Alagića danas je kucalo s nama na vrhu Vlašića, a u istom ritmu danas kucaju i na desetine hiljada krajiških i bosanskih srca širom ove zemlje i van njenih granica jer svi znamo da je Bosna i Hercegovina naša jedina domovina", poručio je Ogrešević.

#NerminOgrešević #NES #Vlašić #BiH