Članak

DODIK POTVRDIO

Košarac izvršio pripremu za Dodikov sutrašnji sastanak: Kadrovi iz Rs-a spremni se povući iz institucija i iz OS BiH!

Foto: ATV

(Patria) - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik sutra će održati sastanak sa predstavnicima institucija Republike srpske, predstavnicima političkih partija kao i predstavnicima u institucijama BiH iz reda srpskog naroda. Danas je pripremu za taj sastanak obavio ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac u Istočnom Sarajevu, a prisustvovali su i drugi predstavnici u Vijeću ministara BiH i institucijama.

Na tom sastanku bio je i direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Darko Ćulum iako on po svojoj funkciji ne bi trebao biti ni blizu ovakvih skupova.

Dodik je na današnjoj press konferenciji kazao da su „obavili konsultacije sa pripadnicima Oružanih snaga BiH“.

„Vjerujte da masovna većina njih izražava spremnost da se na poziv odmah povuče u RS. Mi nećemo odustati, mi branimo republiku, a oni ne znaju šta napadaju“, kazao je Dodik.

Govoreći o sastanku koji je danas održao Košarac sa stotinjak kadrova, Dodik je kazao da su svi izrazili solidarnost pa čak i ako bude potrebno za zaustave svoj rad.

Tokom dana su se oglasili i šefovi klubova stranaka iz Ra-a u Predstavničkom i Domu naroda PS BiH ističući da će zajednički razmotriti dalje učešće u radu PS BiH.

Dodik je i danas ponovio da od partnera u Vijeću ministara BiH očekuje da se radi na rješenjima za Ustavni sud BiH te odlazak stranih sudija.

#DarkoĆulum #MiloradDodik #Oružanesnage #sastanak #BiH