Članak

LIDERI REGIJE

Na Samitu Brdo-Brijuni razgovarano o evropskoj budućnosti zemalja Zapadnog Balkana

(Patria) - U Skoplju je održan samit Brdo-Brioni na kojem su bila sva tri člana Predsjedništva BiH Željko Komšić, Denis Bećirović i Željka Cvijanović.

Kako je kazao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tokom samita vodila se vrlo korektna i konstruktivna rasprava. Govorilo se najviše o odnosu regiona Zapadni Balkan prema EU i o tome šta bismo sve mogli da tražimo.

Razgovarano je o evropskoj budućnosti.

"Kod nekih je nešto veći entuzijazam, kod nekih malo manji. U svakom slučaju u vrlo korektnoj i konstruktivnoj raspravi je protekao današnji dan. Nije bilo velikih svađa i tuča, pošto smo mi i Priština ostavili naše probleme za četvrtak i Brisel", rekao je Vučić.

"Šta je to što bismo mogli da tražimo od različitih roming inicijativa prema celoj Evropi do uspostavljanja 'zelenih linija' do zajedničkog tržišta, do onoga, kako piše u samoj deklaraciji - što je ranije moguće da se postane članica EU, odnosno da se dobije članstvo najkasnije do 2030. godine. To su po mom mišljenju lijepe želje, ali ko sam ja da rušim optimizam kod nekih drugih i da umanjujem ambiciju nekih drugih, tako da je moje bilo da prihvatim - super ako tako bude, a da li će da bude, nisam siguran", naveo je Vučić.

Istakao je da je sastanak svakako bio korektan i dobar i da je uvijek dobro da čujete šta drugi misle i da oni čuju šta vi mislite.

#BiH #lideri #ZapadniBalkan