Članak

SVE NEKI FINI LJUDI

Okončani protesti: Podrška za teroristički Wagner, Putina, Dodika!

(Patria) - Nešto iza 18:30 sati završeni su protesti na četiri lokacije u bh. entitetu Rs i to u Istočnom Sarajevu, Doboju, Loparama i Nevesinju. Okupljeni su nosili zastave s likom Vladimira Putina, Milorada Dodika, Rusije i Rs-a.

Sljedbenici SNSD-a ovim činom iskazali su podršku Dodiku zbog podignute optužnice Tužilaštva BiH a zbog neprovođenja odluka visokog predstavnika.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić kazao je za N1 da je na protest podrške Miloradu Dodiku došao prije svega kao građanin, a onda kao prvi čovjek ovog grada. Naveo je kako se "nadao sve do jučer da će MUP KS-a dozvoliti da se održi protest pred Sudom i Tužilaštvom BiH".

Podsjećamo, da je MUP KS odbio dati dozvolu za okupljanje ispred Suda BiH ocijenivši skup visokorizičnim.

U Istočnom Sarajevu se okupilo nekoliko stotina građana, a u Loparama se okupio mnogo manji broj ljudi dok je u Doboju ta brojka bila veća od hiljadu. Okupljeni su nosili majice plaćenićke terorističke organizacije Wagner, zastave s likom Vladimira Putina, kojeg traži Međunarodni sud pravde zbog ratnih zločina u Ukrajini!.

Proteste je osiguravao veliki prob policajaca, a snajperisti su bili postavljeni na obližnjim zgradama. Zaključak je na kraju glasio da ukoliko se nastavi ovakav odnos prema Rs-u oni će organizovati mnogo masovnije proteste.

Optužnica protiv Dodika ocijenjena je političkom!?

#MiloradDodik #Rs #rusija #VladimirPutin #BiH