Članak

DAN OSNIVANJA 505. VITEŠKE BRIGADE

Slobodarski dani Bužima: Komšić i Bećirović na centralnoj manifestaciji

Komšić prisustvuje manifestaciji Slobodarski dani viteškog grada Bužima.

(Patria) - Povodom godišnjice formiranja 505. Viteške brigrade predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić posjetio je Bužim.

Komšić prisustvuje manifestaciji Slobodarski dani viteškog grada Bužima. Ranije je Komšić položio cvijeće na mezar generala Nanića, a prisustvuje i centralnom događaju manifestacije Slobodarski dani viteškog grada Bužima.

U Bužimu je i član Predsjedništva BiH Denis Bećirović.

Bećirović je položio cvijeće na mezar slavnog komandanta i odao počast, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH.

Za herojstvo i doprinos u odbrani države Bosne i Hercegovine Izet Nanić je odlikovan ratnim vojnim odlikovanjem Zlatni ljiljan, a posthumno mu je dodijeljeno najviše ratno priznanje „Orden heroja oslobodilačkog rata“ i unaprijeđen je u čin brigadnog generala.

Nakon odavanja počasti heroju odbrambeno-oslobodilačkog rata generalu Izetu Naniću, Denis Bećirović razgovarao je sa načelnikom Općine Bužim Mersudinom Nanićem.

Načelnik Nanić upoznao je Bećirovića sa aktuelnom situacijom u Općini Bužim, kao i o manifestaciji "Slobodarski dani viteškog grada Bužima 2023".

Večeras je u sklopu Slobodarskih dana viteškog Bužima završen i malonogometni turnir "Izet Nanić", a proteklih je dana u ovom gradu također bilo dosta sadržaja posvećenih godišnjici osnivanja 505. viteške brigade.

#505ViteškaBrigada #BužimVisit #DenisBećirović #GeneralNanić #IzetNanićTournament #OpćinaBužim #SlobodarskiDani #SlobodarskiDani2023 #ViteškiGradBužim #ŽeljkoKomšić #BiH