Članak

USPOSTAVA VLASTI

Spajić počeo pregovore sa predstavnicima partija o formiranju nove vlade Crne Gore

Foto: CdM

(Patria) - Mandatar za sastav 44. vlade i predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić razgovaraće danas o formiranju izvršne vlasti sa predstavnicima političkih partija koje su ga podržale za mandatara, kao i sa liderima koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG).

On će prvo, u 11 sati, razgovarati sa predstavnicima političkih partija koje su ga na konsultacijama kod predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića podržale za mandatara.

Na današnji sastanak prvi je stigao lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović, nakon njega stigao je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, a potom i lideri SNP-a Vladimir Joković, Albanske alternative Nik Đeljošaj i DUA-e Mehmet Zenka.

Sastanku prisustviju i lider CIVIS-a Srđan Pavićević, kao i predsjednici HGI i FORCA-e Adrijan Vuksanović i Genci Nimanbegu, te lider BS-a Ervin Ibrahimović.

Na drugom sastanku, u 14 sati, Spajić će razgovarati sa liderima koalicije ZBCG, Milanom Kneževićem i Andrijom Mandićem. Vijesti su javile da će tom sastanku prisustvovati i Demokrate.

Spajić je u četvrtak od Milatovića dobio mandat za sastav vlade.

On ima rok tri mjeseca da formira vladu, a mora dobiti podršku najmanje 41 poslanika, piše CdM.

#Region #CrnaGora #MilojkoSpajić #vlast #VladaCrneGore