Članak

ČLANOVI JEDNE STRANKE

Karić i Bećirović demonstriraju, Stojanović kaže 'neću šetati, prije nego što sve ne pokušam da popravim sistem'!

(Patria) - U više gradova širom BiH organizirani su protesti, a povodom svirepog ubistva u Gradačcu gdje je ubijena Nizama Hećimović.

U glavnom gradu BiH Sarajevu, gradonačelnica Benjamnina Karić predvodila je protestnu šetnju, a iščitala je i zahtjeve. Na protestima su se pojavili i Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH, ali i ramo isak, ministar unurašnjih poslova FBiH.

Mnogobrojne su reakcije uslijedile, s obzirom da Karić i Bećirović pripadaju vladajućem SDP-u, te se na društevnim mrežama građani pitaju kome se upućuju zahtjevi i od kada to vlast organizira proteste, odnosno protiv koga demonstriraju.

Tako se oglasio i podpredsjednik Federacije Igor Stojanović, koji također dolazi iz SDP-a, te kaže da on nije protiv protestnih šetnji građana.

"Ali neću šetati, prije nego što sve ne pokušam da popravim sistem koji stalno pokazuje propuste. Šetnje neće zaustaviti nove žrtve. Nego konkretno političko djelovanje. Apsurd mi je da političari čija stranka obnaša vlast organizuju šetnje. Osim ako neko ne opstruira vaše namjere.

Zato sam jutros organizovao sastanak sa ekspertom za ljudska prava i rodnu ravnopravnost Adnanom Kadribašićem, Ministrom pravde FBiH Vedranom Škobićem, njegovim pomoćnikom Damirom Šapinom i Lejlom Hodović iz gender centra FBiH. O konkretnim aktivnostima ubrzo ću vas obavjestiti nakon što struka da konkretne prijedloge", napisao je Stojanović.

#BenjaminKarić #DenisBećirović #Gradačac #IgorStojanović #LjudskaPrava #Protesti #RamoIsak #Sarajevo #SDP #Ubistvo #BiH