Članak

STIŽU REAKCIJE

NES: Nevjerovatna je količina političkog diletantizma lidera Trojke, Dodik svakodnevno ponižava i njih i državu BiH

(Patria) - Nevjerovatna je količina političkog diletantizma koju konstantno pokazuju predstavnici tzv. Trojke u vlasti, posebno lideri NiP-a, SDP-a i NS-a Elmedin Konaković, Nermin Nikšić i Edin Forto, saopćeno je danas u reakciji Narodnog evropskog saveza.

"Njihov koalicioni partner Milorad Dodik na svakodnevnom nivou uspijeva da ponizi i njih i državu Bosnu u Hercegovinu, prvenstveno zbog nesposobnosti čelnika Trojke i njihove nezajažljive gladi za foteljama i pozicijama u vlasti.

Odlukom Vlade RS da proglasi Dan žalosti u manjem bh. entitetu povodom tragedije u Gradačcu, a izostankom takve odluke na nivou Bosne i Hercegovine, Dodik je još jednom unizio državu i pokazao je nefunkcionalnom, što očigledno ne smeta Konakoviću, Nikšiću i Forti.

Vijeće ministara je funkcionalno samo kada Dodiku treba dati pozicije ili milione maraka iz bužeta BiH. Dodik je lukavo preveslao partnere iz Trojke i činjenicom da je Vlada Republike Srpske prva proglasila Dan žalosti, a iz Vlade Federacije zasad samo muk.

Konaković, koji je ekspresno posjetio Beograd nakon slične tragedije i zdušno tada podržao progašavanje Dana žalosti na nivou BiH, također ništa konkretno ne poduzima", navode iz NES-a.

Iz NES-a postavljaju pitanje ima li Konaković istu empatiju prema žrtvama iz Beograda i Gradačca.

#Danžalosti #NES #reakcija #VladaRs #BiH