Članak

REAKCIJE

IGK pozdravio odluku Komšića i Bećirovića da se Vranješ pozove na hitne konsultacije

Blagovremena reakcija članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine ulijeva nadu

(Patria) - Institut za istraživanje genocida Kanada pozdravlja blagovremenu, državničku odluku članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića i Denisa Bećirovića kojom su zatražili od Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovone da hitno pozove ambasadora BiH u Srbiji Aleksandra Vranješa na konsultacije u Sarajevo.

Juče se Institut za istraživanje genocida Kanada javnim pismom obratio navedenim članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine povodom sramotnog istupa bh. ambasadora u Srbiji. Riječ je o Aleksandru Vranješu koji se javno zahvalio direktoru srbijanske BIA-e Aleksandru Vulinu i to zbog podrške sarajevskim studenticama koje su veličale ratnog zločinca Ratka Mladića.

Blagovremena reakcija članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine ulijeva nadu da se ubuduće neće tolerisati ambasadori koji rade protiv vlastite države koja ih dobro plaća.

Mi trebamo diplomate koji će istinski braniti i jačati državne interese. Ambasadori ne smiju da favorizuju nikakvu političku ideologiju ili opciju, oni trebaju da brane i jačaju državu BiH, saopćeno je.

#AleksandarVranješ #DenisBećirović #InstitutZaIstraživanjeGenocida #Kanada #MinistarstvoVanjskihPoslova #Sarajevo #ŽeljkoKomšić #BiH