Članak

PREDSJEDNIŠTVO BIH

Komšić i Bećirović zatražili od Konakovića da hitno pozove ambasadora Vranješa na konsultacije

Ambasador BiH u Srbiji se lično zahvalio Vulinu

(Patria) - Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Denis Bećirović zatražili su od Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovone da hitno pozove ambasadora Aleksandra Vranješa na konsultacije u Sarajevo.

"Povodom izjava koje je dao ambasador Bosne i Hercegovine u Beogradu, g. Aleksandar Vranješ, na sastanku sa direktorom Bezbjedonosno-informativne agencije Republike Srbije, Vulinom, a naročito nakon njegove medijske izjave za iskazivanje zahvalnosti istom, zbog davanja stipendije dvjema studenticama, tražimo od Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine da ambasadora Vranješa pozove na hitne konsultacije u Sarajevo, kako bi objasnio svoje postupke.

Potrebno da MVP BiH sačini informaciju koju će ministar dostaviti Predsjedništvu Bosne i Hercegovine", navodi se.

Podsjećamo, ambasador Bosne i Hercegovine u Srbiji Aleksandar Vranješ razgovarao je prije dva dana u Beogradu s direktorom Bezbjednosno-informativne agencije (BIA) Aleksandrom Vulinom, koji se odnedavno nalazi na američkoj crnoj listi.

Ambasador BiH u Srbiji se lično zahvalio Vulinu jer je "zbrinuo" studentice koje su veličale Mladića. Vranješ je zahvalio Vulinu na "podršci" studenticama sarajevskog Fakulteta za kriminalistiku koje su na dan obilježavanja genocida u Srebrenici na društvenim mrežama veličala ratne zločince.

#AleksandarVranjes #Belgrade #Beograd #BIA #BiH #GenocideRemembrance #Sarajevo #StudentSupport #Vulin