Članak

NEOZBILJNO PONAŠANJE

Ponovo prekinuta sjednica Skupštine KS, kvorum 'održavali' SDA i DF

(Patria) - Na današnjem drugom nastavku 8. radne sjednice Skupštine KS skoro cijeli danje s pauzama trajala rasprava o Deklaraciji za očuvanje zona sanitarne zaštite i kvaliteta vode za piće izvorišta „Sarajevsko polje“ koja na kraju nije usvojena.

Skupština je nastavila rad, a zastupnici su više puta upozoravali rukovodstvo Skupštine da u sali nema dovoljno zastupnika za kvorum. Kvorum su održavali zastupnici SDA, DF-a i SBiH-a.

Izvještaji o poslovanju javnih ustanova i preduzeća ua 2019., 2020. i 2021. godinu izazvali su raspravu zastupnika te su smatrali da ne trebaju usvajati izvještaje stare po nekoliko godina.

Zastupnici su podržali izvještaj Terapijske zajednice - Kampusa KS za 2021. godinu, dok izvještaji Centra “Skenderija” za 2019. i 2020. godinu nisu usvojeni odnosno nisu dobili nijedan glas zastupnika.


Na sjednici su tokom glasanja o ovim tačka bili prisutni zastupnici Naše stranke (5), SDP (4), SBiH (4), NIP (1), nekoliko zastupnika SDA, DF-a, a ukupno je bilo 18 suzdržanih za ove izvještaje.

Na sjednici također nije bilo nikoga od članova Vlade KS.

#BiH #DF #kvorum #prekid #SDA