Članak

13 SUZDRŽANIH

Trojka u Skupštini KS odbila Deklaraciju DF-a o zaštiti vodozaštitne zone

(Patria) - Na današnjem nastavku 8. redovne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo,
sarajevska trojka nije podržala predloženu Deklaraciju za očuvanje zona
sanitarne zaštite i kvaliteta vode za piće izvorišta „Sarajevsko polje“
koju smo predložili kao klub Demokratske fronte u KS, sapćeno je nakon glasanja u Skupštini KS. Deklaraciju je podržalo 12 zastupnika, dok je 13 iz trojke bilo suzdržano.

"Nakon što je trojka još u maju mjesecu usvojila zaključak da deklaracija nema status hitnosti, danas u redovnoj proceduri NIJE USVOJENA. SDP, NIP i Naša stranka ponovo su pokazali da su im prioritet lični i sitni politički interesi, bez obzira na izborne i koalicione programe kojim godinama obmanjuju građane Kantona Sarajevo.

Naša Deklaracija ima jedan cilj, a to je opredijeljenost Skupštine da svim zakonskim aktima zaštiti sarajevsku pitku vodu i nastala je u saradnji sa stručnim licima i udruženjima koji se bave zaštitom okoliša.

U vremenu kada cijela Evropa i svijet teži zaštiti prirode i izvorišta pitke vode, ovakvim neosnovanim odbijanjem našeg prijedloga, još jednom je pokazano da SDP, NIP i NS zajednički imaju jedino legalizaciju gradnje u području vodozaštitne zone i direktno podržavaju zagađenje okoliša i zdravlja svih građana", saopćeno je iz DF-a.



#Deklaracija #DF #SkupštinaKS #voda #BiH