Članak

DRAKONSKA KAZNA

Wimbledon uvodi doživotnu zabranu gledanja tenisa onima koji ulijeću na terene

Mnogi su faktori koji otežavaju održavanje ovogodišnjeg Wimbledona.

Foto: Wimbledon

(Patria) - Mnogi su faktori koji otežavaju održavanje ovogodišnjeg Wimbledona.

Kao da kiša zbog koje je prekinuto puno mečeva i nastao pravi haos u rasporedu nije bila dovoljna - našli su se tu i demonstranti.

Naime, tokom duela Bugarina Grigora Dimitrova i Japanca Shoa Shimabukuroa na teren su uletjeli demonstranti s natpisom na majicama "Just stop oil".

Dok su trčali po terenu usput su prosipali i narandžaste konfete i službenu slagalicu (puzzle) Wimbledona.

Navijačima se to nimalo nije svidjelo te su demonstranti ispraćeni zvižducima, a sada bi trebali dobiti i doživotnu zabranu pristupa terenima, prenose Sportske novosti.

Prema pisanju Daily Maila, All England Club ove mjere namjerava provesti u djelo, što je rijetka mjera koja je tek nekoliko puta izdata navijačima, iako se još treba proći kroz formalne procese prije izdavanja naloga.

Jedan od krivaca, Simon Milner-Edwards, već je prije bio u posjeti Wimbledonu kao ljubitelj tenisa, a on, William Ward i Deborah Wilde, sukrivci za događaj, pušteni su uz garanciju u četvrtak i izaći će pred sud 7. avgusta.

Ovo ne bi bio prvi put da neko dobije doživotnu zabranu pristupa. Naime, prošle godine, YouTuber JiDion bio je "žrtva" te politike nakon povika iz publike tokom meča Novaka Đokovića i Jannika Sinnera.

Planirani tok akcije ovom prilikom jasno je upozorenje svim drugim demonstrantima koji namjeravaju učiniti nešto slično na ovogodišnjem turniru, a tek treba vidjeti na koje će sve načine demonstranti biti kažnjeni.

#London #Tenis #Wimbledon #zabrana #Sport