Članak

AKCIJA POLICIJE I USKOKA

U Splitu zbog mita uhapšen policijski inspektor koji je istraživao korupciju

Potvrdili su i da je među uhapšenima policijski službenik Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Hrvatska policija (Foto: Twitter)

(Patria) - U akciji hrvatske policije i Uskoka danas je uhapšeno više osumnjičenih za korupciju, među kojima je, prema neslužbenim informacijama, i inspektor za privredni kriminal splitske policije Vjeko Luetić.

Policija i Uskok danas su, ne otkrivajući identitete i pojedinosti, saopštili da provode hapšenja i tzv. hitne dokazne radnje poput pretraga i prikupljanja dokaza na području Splitsko-dalmatinske županije.

Potvrdili su i da je među uhapšenima policijski službenik Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Policija navodi da će nakon kriminalističkog istraživanja podnijeti krivičnu prijavu Uskoku iz kojeg ističu da će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju te će o tome pravovremeno obavijestiti javnost.

Nakon ispitivanja Uskok treba odlučiti hoće li protiv uhapšenih pokrenuti istragu, a zatraže li za osumnjičene i istražni zatvor, o tome će odlučivati sudija istrage Županijskog suda, prenosi Hina.

Slobodna Dalmacija otkriva da je Luetić uhapšen nakon višemjesečne istrage zbog sumnje da je primio mito u obliku građevinskog kamena vrijednog nekoliko hiljada eura kako bi usporio ili zaustavio kriminalističku obradu nad odgovornim osobama kompanije "Ana Kamen projekt d.o.o." iz Kaštel Sućurca.

Osim Luetića, kojeg se sumnjiči za primanje mita, uhapšen je i jedan od direktora te kompanije Ivan Šipić koji mu je mito dao.

#Dalmacija #Hapšenje #Hrvatska #Inspektori #Region #Split #Splitskodalmatinske