Članak

NEMA KOMISIJE

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH 6. jula, izbor sudije Ustavnog suda BiH pod znakom pitanja

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zakazana je za 6. juli, nakon što je sjednica koja je trebala biti održana 21. juna naprasno otkazana.

(Patria) - Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH zakazana je za 6. juli, nakon što je sjednica koja je trebala biti održana 21. juna naprasno otkazana.

Iako je predsjedavajuća doma Mirjana Marinković-Lepić za 4. juli zakazala sjednicu Kolegija kako bi razgovarali o održavanju sjednica u mjesecu julu, danas je donesena odluka o održavanju sjednice.

Na stranici Parlamenta je objavljen je i dnevni red, a u tački 15. je materijal za izbor sudije Ustavnog suda BiH.

Uoči sjednice bi trebala biti održana sjednice Komisije za izbor i imenovanja kako bi se utvrdio konačni prijedlog za izbor ustavnog sudije. Članovi te komisije još nemaju informaciju da li će biti održana sjednica Komisije za izbor i imenovanje bez čijeg prijedloga ta tačka ne može biti ni razmatrana.

Nekoliko zastupnika stranaka trojke javno se očitovalo da bi pred zastupnike trebala doći cijela lista imena odnosno da ne bude samo ime prvorangiranog Marina Vukoje čije imenovanje traži HDZ BiH.

#komisija #sjednica #UstavniSud #BiH #PredstavničkiDomFBiH #ParlamentFBiH