Članak

(NE)RAD PARLAMENTA FBIH

Zukić: Jedino u čemu je nova vlast istrajna je zaobilaženje volje Bošnjaka

Imamo očiglednu paralizu zakonodavne aktivnosti u FBiH, a što zapravo znači krizu vlasti u Federaciji.

(Patria) - Šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH Muamer Zukić (SDA) osvrnuo se u svom statusu na Facebook profilu na (ne)rad federalne zakonodavne vlasti, podsjetivši da već tri mjeseca nije održana sjednica Parlamenta FBiH.

Nedavno je, također podsjeća Zukić, zakazana sjednica Zastupničkog doma, koja je potom otkazana zbog nedostatka kvoruma među parlamentarnom većinom.

Zatim je zakazana i jučer održana sjednica Doma naroda, a onda su povučeni svi zakoni s iste, zbog koalicionih zahtjeva unutar parlamentarne većine.

"Sve u svemu, tri mjeseca se ne usvajaju zakoni. Razlog je evidentna kriza unutar parlamentarne većine i nesnalaženje nove vlasti u upravljanju procesima u institucijama FBiH.


Tako da imamo očiglednu paralizu zakonodavne aktivnosti u FBiH, a što zapravo znači krizu vlasti u Federaciji. Jedino što donekle funkcioniše su smjene i imenovanja, odnosno kadroviranje.

I jedino u čemu je nova vlast istrajna je zaobilaženje volje Bošnjaka. Jer je i na jučerašnjoj sjednici Doma naroda jednoglasan stav kluba Bošnjaka izignorisan i preglasan.

Raduje činjenica da Klub Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH djeluje ozbiljno i siguran sam da u ovom tijelu naš narod ima snažno političko i institucionalno uporište", poručio je Zukić.

#Bošnjaci #DomaNaroda #FBiH #Institucije #Kadrovanje #KrizaVlasti #MuamerZukić #Parlamenta #Politika #Zakoni