Članak

RUSKI PREDSJEDNIK

Putin se obratio javnosti: Organizatori pobune bit će privedeni pravdi

Ruski predsjednik Vladimir Putin se večeras obratio javnosti. Rekao je kako će organizatori pobune biti privedeni pravdi.

(Patria) - Ruski predsjednik Vladimir Putin se večeras obratio javnosti. Rekao je kako će organizatori pobune biti privedeni pravdi.

"Organizatori ove pobune moraju shvatiti da će biti privedeni pravdi, to je kriminalna aktivnost koja ima za cilj oslabiti zemlju", rekao je Putin dodavši da su izdali zemlju.

"Organizatori oružane pobune izdali su ne samo svoju zemlju i narod, nego i one koji su u zločin uvučeni, gurajući ih pod paljbu, da pucaju na svoje", rekao je ruski predsjednik.

Putin nije imenom spomenuo šefa Wagnera Jevnegija Prigožina, no po svemu sudeći cilja na njega.

U oštrom i kratkom televizijskom obraćanju kazao je još da je "svaka vrsta ucjene osuđena na neuspjeh" i da Zapad želi da se ruski vojnici međusobno ubijaju.

"Upravo takav ishod - bratoubistvo - željeli su neprijatelji Rusije: neonacisti u Kijevu, i njihovi zapadni pokrovitelji, i kojekakvi narodni izdajnici. Htjeli su da se ruski vojnici ubijaju međusobno, da ubijaju vojno osoblje i civile, da bi na kraju Rusija izgubila, a naše društvo se podijelilo, ugušeno u krvavom građanskom sukobu", kazao je Putin.

Osvrnuo se i na obične pripadnike Wagnera. Kazao je da su ogromna većina pripadnika Wagnera ruski domoljubi.

"Time što su se okrenuli su izbjegli daljnje krvoproliće", dodao je Putin.

Zahvalio je zapovjednicima i vojnicima Wagnera koji su izbjegli krvoproliće.

#Svijet #Putin #Rusija #Pobuna #Kriminal #Zapad #Wagner #Kijev #Neonacisti #Bratoubistvo #Domoljubi