Članak

Ne radi se o opremi, radi se o znoju: Zlatan Ibrahimović od A – Z

Kao i sve velike zvijezde, tako i nogometna zvijezda, švedski centarfor bosanskog porijekla Zlatan Ibrahimović za koga se bore najveći svjetski klubovi, nije odolio prilici da se okuša u svijetu mode

Kao i sve velike zvijezde, tako i nogometna zvijezda, švedski centarfor bosanskog porijekla Zlatan Ibrahimović za koga se bore najveći svjetski klubovi, nije odolio prilici da se okuša u svijetu mode i biznisa. U saradnji sa Petter Varnerom koji je na čelu norveškog modnog giganta Varner, osnovao je sportski modni brend A-Z. Brend je lansiran prije dva dana uz veliku medijsku pažnju koju je „Ibra“ taktički podigao nekoliko dana ranije najavljujući da će na taj dan objaviti u koji klub prelazi!

7. juna u 17:00, centarfor nas je sve „predriblao“ i umjesto novog tima – najavio novi brend, piše Patria.

- Morat ćete još čekati, rekao je novinarima koji su ga navodili da poklekne i prizna da se radi o Manchester United-u.

Zlatan tvrdi da se ne radi o novcu nego strasti, baš kao što je bilo i sa nogometom.

- Ne radi se samo o tome da stavim svoje ime na nešto kako bih još više zaradio. Imam novca, moja porodica ima hranu na stolu. Dakle, ne radi se o novcu jer imam dovoljno da mogu živjeti bez rada narednih 50 godina. U pitanju su strast, izazov i koliko si voljan žrtvovati se.

Sa uobičajenom otvorenošću o svom životu (prije 3 godine je izdao autobiografiju koja je brzo postala svjetski bestseller), Zlatan je ispričao novinarima kako su se kao djeca uvijek hvalili ako dobiju dres ili patike poznatog brenda. To se dešavalo vrlo rijetko, i zato je bilo veliko.

- Danas imam vlastiti brend. Dobio sam priliku i iskoristio je, iskren je Zlatan.

Možeš ti to

I ako vas ne zanima sportska oprema, Ibrinu web stranicu treba otvoriti kada vam ponestane motivacije i volje. Ne zbog izvajanih muških tijela modela (za dame) nego zbog motivacionih  poruka švedskog centarfora. Interesantno je da u okeanu motivacionih citata, poruka i napisa kojima nas zapljuskuju digitalni mediji, Zlatanove poruke se doimaju autentično i kao takve vas dotiču. Vjerovatno zato što se radi o kombinaciji ličnog iskustva, velikog truda i činjenice da je uistinu prešao put od A do Z.

- U kojem god da si sportu, trebaš postaviti ciljeve. Mogu biti laki, a mogu biti i pravi izazov. Ti odlučuješ šta je Z u treningu, niko drugi. Ne slušaj one koji sumnjaju u tebe, one koji kažu da nikada nećeš uspjeti. Ako dozvoliš da ti uđu u glavu – nikada nećeš nigdje stići. Radi po svom. Postavi ciljeve i idi prema njima u svakom slučaju! Nikad se ne predaj!

Sport je za svakoga

Zlatan uvijek pokušava prenijeti svoju strast za sportom i poručuje da za sport ne morate imati skupocjenu opremu.

- Ne morate imate skupu opremu da biste otišli na trčanje ili jogu. Sve što vam treba je majica. Šorc. Patike. Ne morate imate skupocjenu majicu da bi vas odabrali za nacionalni tim. O vama ovisi možete li ili ne.

Iako reklamira svoju sportsku liniju, Zlatan potencira da je najveći resurs u nama, a ne u opremi, te šaljivo komentariše liniju sportskog donjeg veša:

- Bitno je ono što je unutra.

I dok čekamo informaciju o njegovom transferu, zlatni momak nas je inspirisao da ovo napišemo. A naučili smo i nešto o dobroj taktici. Sasvim dovoljno za početak.

#Sport