Članak

Suživot koji nudi Mladen Grujičić: Bosanski jezik u Srebrenici zamijenit će šešeljevski govor mržnje

Kako je već prije rekao zajednički kandidat probosanskih stranaka Čamil Duraković, kandidaturom Grujičića nije pokazana demokratija na djelu, već podjela na dva fronta- za i protiv genocida, obzirom d

Zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika Općine Srebrenica Mladen Grujičić, i pored "slatkorječivosti" kako mu je na prvom mjestu bitan razvoj Srebrenice i da će biti načelnik svih njenih građana, svojim višegodišnjim neskrivenim radikalnim djelovanjem koje je kuliminiralo kada je na Facebook profilu uz sliku sa suđenja ratnom zločincu Radovanu Karadžiću napisao poruku "idemo dalje", samo dokazuje kako će se ustvari ponašati pobijedi li u utrci za načelnika, piše novinska agencija Patria. 

Kako je već prije rekao zajednički kandidat probosanskih stranaka Čamil Duraković, kandidaturom Grujičića nije pokazana demokratija na djelu, već podjela na dva fronta- za i protiv genocida, obzirom da srebrenički pokolj Grujičić uporno negira.

Majke Srebrenice su već poručile otvorenim pismom, ali i u razgovoru sa visokim predstavnikom Valentinom Inzkom da ukoliko načelnik Srebrenice ne bude Ćamil Duraković, bit će to još jedna izdaja Evrope, Kako su rekle, prvi put Evropa i UN su ih izdale kada su pobijena njihova djeca, muževi, braća, očevi, a sada ako bi pobijedio radikalni i ekstremni Grujičić to bi značilo izdaju njihove mrtve djece, njih 8.372. 

I dok se bosanski jezik protjeruje i iz Srebrenice, gdje su do sada bošnjačkoj djeci u knjižice upisivali da ga uče, a sada je ciljano upisano "jezik bošnjačkog naroda", najnovija Grujičićeva slika koja se pojavila na društvenim mrežama samo je dokaz da se ide ka tome da bosanski jezik će zamijeniti šešeljevski govor mržnje. 

Jer šta očekivati od čovjeka koji se kandidira za načelnika Srebrenice, gdje je počinjen genocid i sudskim presudama dokazan, gdje se i danas 21 godinu od ovog stravičnog zločina u Potočarima ukopavaju žrtve zločinaca čiju politiku slijedi Mladen Grujičić. 

-Idemo dalje... vraćanje u 90-te, ne daju Bosanski jezik ali nude šešeljevski govor mržnje. On za suživot ? Danas..., napisao je Duraković kao poruku uz sliku na kojoj Grujičić ponosno stoji uz sliku svog idola. 

#BiH