Članak

Pariz: Sukobi policije i demonstranata, ima povrijeđenih

Nekoliko stotina demonstranata sukobilo se danas sa policijom u Parizu tokom protesta protiv najavljene reforme zakona o radu u Francuskoj, saopštile su vlasti, prenose francuski mediji.

Nekoliko stotina demonstranata sukobilo se danas sa policijom u Parizu tokom protesta protiv najavljene reforme zakona o radu u Francuskoj, saopštile su vlasti, javljaju francuski mediji, prenosi NAP. 

Sukobi su počeli u vrijeme kada je svjetska pažnja usmjerena na Francusku koja je domaćin EURO 2016 šampionata narušenog fizičkim obračunima među navijačkim grupama.

Zbog nemira u Parizu zatvoren je Eiffelov toranj, a prekinute su i neke saobraćajnice u vrijeme kad se desetine hiljada navijača slijeva u zemlju da bi prisustvovali najvećem nogometnom događaju.

Policija je uhapsila 6 osoba tokom sukoba koji su tek posljednji u nizu nasilnih demonstracija od početka protesta protiv reforme zakona koji su počeli u martu.

Demonstranti, od kojih su neki imali kapuljače, upali su na jedno gradilište gdje su uzeli drvene palete koje su potom bacali na specijalnu policiju, saopštili su gradski zvaničnici.

U sukobima sa policijom, povrijeđeno je najmanje dvoje ljudi, izvijestila je AFP.

Vlasti su apelovale na demonstrante da se distanciraju od izgrednika kako bi policija mogla da intervenira.

Francuska policija ovih dana ima pune ruke posla jer se osim sa radničkim protestima, suočava i sa nasiljem fudbalskih huligana, kao i sa povećanim rizikom od terorističkih prijetnji tokom Evropskog prvenstva.

 

#Svijet