Članak

VIDEO Komesare Ćosiću zašto šutite: Maloljetnici maltretiraju vršnjake i snimak stavljaju na YouTube

Sarajevskoj policiji odavno su poznate grupe starijih maloljetnika koje u pojedinim dijelovima grada svakodnevno, ne birajući vrijeme i mjesto, maltretiraju svoje vršnjake ili mlađe od sebe. Svi oni r

Sarajevskoj policiji odavno su poznate grupe starijih maloljetnika koje u pojedinim dijelovima grada svakodnevno, ne birajući vrijeme i mjesto, maltretiraju svoje vršnjake ili mlađe od sebe. Svi oni registrirani su u policiji, prijavljivani na desetine puta. Izvinjavamo se svim našim čitaocima što objavljujemo snimak na kojem se čuje niz pogrdnih riječi i psovki, ali niko od nas nema pravo više ovo skrivati, niti zatvarati oči pred ovakvim stvarima. 

Roditelji, čija su djeca bila žrtve nasilja ovih maloljetnih nasilnika rekli su za novinsku agenciju Patria, da i kada ih prijave policiji dobiju informaciju da već znaju o kome je riječ, da su to djeca koja potiču iz nesređenih porodica, ali da im ne mogu ništa zakonski. Čak i kada slučaj završi na sudu, odredi im se mjera zabrane izlaska iz kuće. I to je sve. 

A da maloljetni nasilnici više nemaju uopće straha, jer znaju da im niko ne može ništa, dokaz je i šokantan snimak koji se pojavio na YouTubeu . Kako javlja TV Hayat, vjerovatno su dječaka kojeg su snimili i tjerali da govori pogrdne riječi o svojoj porodici sreli slučajno, te se okomili na njega. 

Prema saznanjima novinske agencije Patria, dječaka ( ime i prezime poznato redakciji), maloljetni nasilnici N.K. i E.H. zastavili su na Marijin Dvoru, gdje inače vrebaju svoje žrtve već duži vemenski period. N.K. je sa Koševskog Brda, dok je E.H. sa Dolac Malte. Obojica su evidentirana u policiji upravo zbog ponašanja kakvo možete vidjeti na ovom uznemirujućem snimku. 

Video snimak je tu. Imena nasilnika poznata. Za sada "samo" presreću djecu, maltretuiaju ih, tjeraju da ispunjavaju njihove morbidne želje. Baš kao ovog dječaka, koji zasigurno treba već pomoć psihologa i pedagoga, kako bi prevazišao traume koje su mu nanijeli ovi nasilnici. Koliko još djece ima koju su N.K: i E.H. maltretirali u zadnjih godinu dvije, a da iz straha nisu smjeli reći roditeljima? 

Na društvenim mrežama, od sinoć kada je ovaj snimak postavljen, na stotine komentara su ostavili maloljetnici koji su se ili susreli već sa ovim nasilnicima, kao i starijih koji im otvoreno prijete da znaju o kome je riječ i da će se obračunati s njima. Stvari su se očigledno otele kontroli. Sigurnosna situacija je zadovoljavajuća.

To što su nam djeca mete maloljetnih nasilnika, to što još malo djeca neće sama smjeti u školu ili izaći igrati se bezbrižno na školskim igralištima, očigledno ne zabrinjava komesara policije MUP-a KS Vahida Ćosića. 


 

 

#CrnaHronika