Članak

Niko od nas ne zna šta ga čeka: Nana Safija odgojila 33 siročadi, danas nema od čega živjeti

Udruženje „Pomozi“ iz Sarajeva organizovalo je humanitarnu akciju za nanu Safiju Mahmutspahić iz Kaknja. Ovoj 77-godišnjoj starici hitno je potrebna i dobro došla svaka vrsta pomoći, piše novinska age

Udruženje „Pomozi“ iz Sarajeva organizovalo je humanitarnu akciju za nanu Safiju Mahmutspahić iz Kaknja. Ovoj 77-godišnjoj starici hitno je potrebna i dobro došla svaka vrsta pomoći, piše novinska agencija Patria.

Žena koja je odgojila 33 siročadi, žena koja je cijeli život pomagala drugima, žena koja je dobitnik općinskog priznanja za humanitarni rad, žena koja sada nema ni za hranu, ni za lijekove, ni za režije, ni za drva, ni za pelene...

Kako, zašto, zbog čega? Kako se ovo moglo desiti, da jedna takva žena bude ostavljena od svih, osim nekoliko pojedinaca koji povremeno pomažu?

-Zar smo mi ti Bosanci i Hercegovci koji mogu dozvoliti da se ovako nešto desi - NISMO i NIKAD nećemo biti i sad ćemo opet pokazati kolika je snaga običnog čovjeka-pojedinca i svi ćemo pomoći ovoj ženi, ovom heroju velikog srca, poručuju iz Udruženja.

Nana je još davne '79 godine usvojila prvo dijete i od tog momenta na njena vrata su kucala mnoga napuštena djeca, ukupno njih 33.

-I onda se opet zapitamo, zar je jedna takva žena zaslužila da bude napuštena od svih i da se u svojoj starosti brine hoće li imati šta da jede!?

Sada nećemo ulaziti u to ko je kriv, ko je trebao da pomogne, kakva je općinska, kantonalna, entitetska i državna politika po tom pitanju, kao i gdje su ovih 33. djece koje je nana othranila - u to nećemo uopšte ulaziti, već ćemo se organizovati i pomoći.

Ko bude želio lično da odnese pomoć može nam se javiti u porukama, na email [email protected] ili broj telefona 062 839 000, kažu iz Udruženja.

Računi za uplatu novčanih donacija 

Za uplate iz BiH:

Intesa Sanpaolo Banka BIH
154-160-20044490-67

Za uplate iz inostranstva:
Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BIH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541602004449067

Primalac: Udruženje “Pomozi”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Pomoć za nanu Safiju

Paypal: [email protected]

#BiH