Članak

Dobrinja: Evocirana sjećanja na ratne dane, odata počast nastradalim pripadnicima Armije RBiH

Obilježavanju ovog važnog datuma u odbrani Dobrinje i Sarajeva prisustvovali su članovi porodica, učesnici krvavih borbi među kojima su Fikret Kereš Fića čijom je visprenošću i hrabrošću uništeno 10 n

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima Armije RBiH, koji su u periodu od 17. do 21. juna 1992. godine poginuli braneći Dobrinju, Aerodromsko naselje i naselje C-5 od srpskog agresora, danas je obilježena 24. godišnjica bitke za odbranu ovog naselja. Tog 21. juna 1992. poginulo je 27 boraca, mahom mladih koji su grčevito branili ovo naselje, piše agencija Patria.

Obilježavanju ovog važnog datuma u odbrani Dobrinje i Sarajeva prisustvovali su članovi porodica, učesnici krvavih borbi među kojima su Fikret Kereš Fića čijom je visprenošću i hrabrošću uništeno 10 neprijateljskih trasportera i 4 tenka, Samir Čajić Čaja, pripadnik Specijalne jedinice MUP RBiH poznatiji kao "Vojnik sreće" iz istoimene pjesme Dine Merlina koja je bila svojevrsna himna Armije RBiH, ratni komandanti, delegacije Općine Novi Grad, Ministarstva za boračka pitanja KS, građani, djeca Dobrinje.

 

 

#BiH