Članak

Kraljica se zahvalila za rođendanske čestitke putem Twittera!

Elizabeta II je objavila svoj drugi tweet kako bi zahvalila svojim fanovima na rođendanskim čestitkama koje je primila putem društvenih mreža. 90-godišnja vladarica je sama napisala i poslala poruku p

Elizabeta II je objavila svoj drugi tweet kako bi zahvalila obožavateljima na rođendanskim čestitkama koje je primila putem društvenih mreža. 90-godišnja vladarica je sama napisala i poslala poruku putem Twittera.

- Beskrajno sam zahvalna za mnoge digitalne poruke sa lijepim željama i želim vam svima zahvaliti na ljubaznosti. Elizabeth R., stoji u tweet poruci kraljice.

Uslijedila je poruka njenog asistenta:

- Ovaj tweet je poslala Njeno veličanstvo kraljica lično.

Uobičajeno dobro raspoložena, u ružičastoj haljini, kraljica je fotografisana kako tipka poruku na tabletu.

Elizabeta II je postala senzacija na Twitteru. Njena topla poruka je označena kao „favorite“ više od 3.000 puta u roku od sat vremena objave, sa nekoliko komentara njenih obožavatelja.

- Bog vas blagoslovio, Veličanstvo. Istinska inspiracija, napisao je jedan, dok je drugi dodao: „Oh moj Bože, kraljice. Volim Vas.“

Ovo je drugi put da kraljica koristi Twitter kako bi komunicirala sa javnosti. Prvi je poslala u oktobru 2014. godine, kada je posjetila Muzej nauke u Londonu kako bi zvanično otvorila izložbu Doba informacije.

- Zadovoljstvo mi je otvoriti izložbu Doba informacije @Muzej nauke i nadam se da će posjetioci uživati. Elizabeth R., napisala je kraljica.

U aprilu ove godine, nacija ju je pohvalila jer se pojavila u šaljivom videu sa unukom princom Harijem s ciljem promocije Invictus igara.

Na pragu desete decenije, kraljica Elizabeta je uvijek prihvatala modernu tehnologiju. Mobilni telefon koristi od 2001., a unuci William i Harry su joj pokazali kako da šalje i prima SMS poruke, piše Hello.

 

#Lifemagazin