Članak

Koncertom Zagrebačkih solista zatvoren muzički festival Bosna

Koncertom Zagrebačkih solista u prepunoj sarajevskoj Katedrali završen je 12. Internacionalni muzički festival Bosna. Koncertu je prisustvovao i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, koji se

Koncertom Zagrebačkih solista u prepunoj sarajevskoj Katedrali završen je 12. Internacionalni muzički festival Bosna. Koncertu je prisustvovao i načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, koji se i obratio svim prisutnima riječima zadovoljstva što je Općina Stari Grad godinama dio ovog festivala.

Preko Sektora za lokalni razvoj, Općina je ove godine pružila finansijsku i tehničku podršku održavanju uličnog performansa “Jedno srce”, upriličenog na trgu ispred Katedrale, prvog dana festivala 13. jula.

Vlada Republike Hrvatske je bila generalni pokrovitelj ovog događaja, posebno Grad Zagreb i hrvatsko Ministarstvo kulture, pa se pored načelnika Hadžibajrića, prisutnima obratila Mirka Jozić, izaslanica gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, kao i hrvatski ambasador u BiH Ivan Del Vecchio.

Svi su se složili da je neophodno graditi kulturne mostove između gradova u regiji i da u mnogo navrata kultura dolazi ispred politike.

#Lifemagazin