Članak

Postavljaju se nove stolice na sjevernoj tribini stadiona Grbavica

Kako je kazao direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak za agenciju Patria radi se svaki dan, a nada se da će radovi biti završeni do subote 6. avgusta kada Željezničar igra utakmicu na Grbavici.

Nakon što je poslije gradskog derbija između FK Željezničar i FK Sarajevo koji je odigran 23. jula uništen dio sjeverne tribine na stadionu Grbavica, počeli su radovi na zamjeni stolica. Navijači Bordo kluba uništili su 803 stolice, ogradu, reklame...

Kako je kazao direktor FK Željezničar Mirsad Šiljak za agenciju Patria radi se svaki dan, a nada se da će radovi biti završeni do subote 6. avgusta kada Željezničar igra utakmicu na Grbavici.

- Svaki dan se postavlja po 200 stolica. Treba popraviti dio ograde, reklame. Čak su i osigurači uništeni, vodokotlići – kaže Šiljak.

On je također potvrdio da će po završetku radova ispostaviti fakturu FK Sarajevo radi naknade štete koja je procijenjena na 20.219,00 KM + PDV.

 

Iz FK Željezničar su saopćili da je osim kupovine imontaže 803 stolice potrebno i izvršiti: zamjenu i postavku nove ulazne kapije, zamjenu i postavku novih ulaznih vrata u toalet, zamjenu i postavku dva nova vodokotlića, zamjenu četiri baterije za vodu, postavku i betoniranje nove metalne ograde, zamjenu evakucione kapije, zamjenu tri postolja za reklame, zamjenu i postavku tri nova reklamna bannera, zamjenu i postavku nove žičane ograde te zamjenu i postavku novih šest osigurača za struju.

#Sport