Članak

Finansirala Općina Stari Grad: Svečano otvorena sportska sala OŠ "Mula Mustafa Bašeskija"

Svečanom otvaranju prisustvovao je načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić koji je i sam išao u ovu osnovnu školu, predsjedavajući Općinskog vijeća Jusuf Pušina, te vijećnici OV.

Danas je u Osnovnoj školi „Mula Mustafa Bašeskija“ svečano otvorena sportska sala koja je jedna od najvećih investicija Općine Stari Grad realizovanih u prošloj godini. Sama izgradnja koštala je 711.000 KM a bilo je potrebno i prilagoditi novu kotlovnicu te opremiti salu mobilijarom za šta je izdvojeno dodatnih 21.000 KM, piše bh. novinska agencija Patria.

Svečanom otvaranju prisustvovao je načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić koji je i sam išao u ovu osnovnu školu, predsjedavajući Općinskog vijeća Jusuf Pušina, te vijećnici OV.

Načelnik Hadžibajrić u svom obraćanju kazao je da je po preuzimanju prvog mandata zacrtao cilj da će obnoviti sve osnovne škole na području Starog Grada.

- Ova je sala napravljena iz temelja, urađena je u roku nismo željeli žuriti u zimskom periodu jer je bilo potrebno dobro da se isuši pod. Dimenzija je 20 sa 40 metara, a osim u nastavnim aktivnostima može se koristiti u vannastavnim aktivnostima i to može biti određeni izvor prihoda za školu.

Kako je istakao načelnik ovoj školi gravitira 450 učenika i sala je jedan poklon Općine Stari Grad.

- U zadnjih osam godina što u šest vanjskih igrališta što sve školske sale, dvije zgrade treća se otvara u Faletićima Općine je uložila više od 10 miliona KM bez ičije pomoći – kazao je Hadžibajrić.

Jasmina Karasalihović, direktorica OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ iskazala je zahvalnost Općini Stari Grad koja podržava rad škole i osim ovog projekta.

Učenici su pripremili bogat kulturno-umjetnički program, a u 13,00 sati prvu utakmicu u sali odigrale su odbojkaške ekipe OŠ “Mula Mustafa Bašeskija“ i OŠ „Saburina“  koje se takmiče u odbojkaškoj ligi Starog Grada. Nakon njih igrat će ekipe OŠ “Vrhbosna“ i  OŠ„Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković“, te  OŠ “Edhem Mulabdić“ i OŠ „Hamdija Kreševljaković“.

Otvaranju sale prisustvovao je veliki broj građana, roditelja, nastavnika...

#BiH