Članak

Davis Cup reprezentacija spremna za Poljake: Džumhur će sutra znati može li igrati

Prva dva singl meča igraju se u petak 3. februara sa početkom u 14 sati, dubl je na programu u subotu od 14 sati, a u nedjelju od 13 sati preostali singl mečevi. Tačan raspored bit će poznat nakon žri

Davis Cup reprezentacije Poljske i Bosne i Hercegovine juče su se okupile, a danas održale press konferenciju u zeničkoj Areni.

Poljski tim u sastavu Hubert Hurkacz, Kamil Majchrzak, Radoslaw Szymanik, Lukasz Kubot, Marcin Matkowski branit će boje Poljske, a danas su izjavili da očekuju pobjedu.

Syzmanik je pričao i o našim igračima: 

- Uvijek je teško igrati u gostima i zato očekujemo težak meč. Najpoznatiji igrači su Bašić i Džumhur, a Majchrzak je već igrao sa Džumhurom - kaže Syzmanik.

Tomislav Brkić, Nerman Fetić, Mirza Bašić i Damir Džumhur su naši Davis Cup reprezentativci.

- Nisam 100% spreman jer imam malu povredu. Dane prije sam se pripremao i fizički sam spreman. Sutra ću znati da li ću sigurno igrati ili ne. Također podloga nam odgovara - izjavio je na press konferenciji Damir Džumhur.

Prva dva singl meča igraju se u petak 3. februara sa početkom u 14 sati, dubl je na programu u subotu od 14 sati, a u nedjelju od 13 sati preostali singl mečevi. Tačan raspored bit će poznat nakon žrijeba koji je zakazan za
četvrtak 2.februara.

#Sport