Članak

Veterani u Srebrenici: Baždarević, Konjić, Varešanović, Milošević i drugi podržali FK Guber

Asocijacija sportskih novinara došla je na ideju da organizuje utakmicu kako bi se skrenula pažnja na FK Guber koji je jedna pozitivna priča ne samo u ovom gradu, nego i u BiH.

Na stadionu Fudbalskog kluba Guber danas se okupila ekipa veterana bh. nogometa protiv lokalnog Gubera čime je na jedan simboličan način pružena podrška fudbalskom klubu iz Srebrenice, prenosi Patria.

Ovu su utakmicu zajedničkim snagama organizovali Asocijacija sportskih novinara i voditelj Hayat TV-a Fikret Hodžić. Ovaj sportski događaj je velikom broju građana Srebrenice i mališanima pružio priliku da na stadion ovog srebreničkog kluba vidi nekadašnje fudbalske zvijezde.

Danas su u Srebrenici bili Mehmed Baždarević, selektor bh. reprezentacije, Adnan Gušo i Rizah Mešković, slavni igrač tuzlanske Slobode Dževad Šećerbegović, Mirza Varešanović, Muhamed Konjić, Vedin Musić, Nermin Šabić, Savo Milošević bivši reprezentativac Jugoslavije i napadač Partizana te Aldin Džidić.

Ova revijalna utakmica završena je rezultatom 3:3.

Baždarević je kazao da je Guber klub velike historije te da bi trebao da se vrati u uspješna vremena. 

U Srebrenicu je stigao i Savo Milošević, bivši reprezentativac Jugoslavije i napadač Partizana.

- Čast mi je i zadovoljstvo, jako sam sretan i zadovoljan što sam danas ovdje. Prvo, povod je jako pozitivan, dobar. Druga stvar, drago mi je da smo baš ovdje u Srebrenici u FK Guber. Inače, ovo je još jedna prilika da se vidim sa nekim prijateljima sa kojima nemam često priliku da se vidim - istakao je Milošević navodeći da je sport uvijek bio most koji je mogao da poveže nekada i nepovezive stvari.

Asocijacija sportskih novinara došla je na ideju da organizuje utakmicu kako bi se skrenula pažnja na FK Guber koji je jedna pozitivna priča ne samo u ovom gradu, nego i u BiH.

(sportske.ba)

#Sport