Članak

Nikšić na tribini u Mostaru: Sadašnja vlast gubi kompas

Još jednom je ponovio da lijevo orijentisane stranke mogu izgraditi blok koji će se suprostaviti nacionalističkoj vlasti te koji će nakon narednih izbora biti u stanju da formira vlast i krene sa ispu

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDP) održala je večeras tribinu u Mostaru, u okviru obilaska bh. gradova kao dijela izbornog programa 2018. godine.

Osim predsjednika SDP BiH Nermina Nikšića, bili su prisutni i drugi članovi rukovodstva SDP BiH među kojima i Saša Magazinović predsjednik GO SDP BiH i Damir Mašić politički direktor SDP BiH.

Obraćajući se prisutnima Nikšić je kazao da je evidentno da je u BiH došlo do obustave javnih investicija i radova. Još jednom je ponovio da lijevo orijentisane stranke mogu izgraditi blok koji će se suprostaviti nacionalističkoj vlasti te koji će nakon narednih izbora biti u stanju da formira vlast i krene sa ispunjavanjem svojih predizbornih obećanja.

- Sadašnja vlast gubi kompas i jasno je da 2018. godine neće napraviti ni približan rezultat kao 2014. godine. - kazao je Nikšić. 

U Mostaru 8. juna treba biti održan koncert podrške Haškoj šestorci Prliću i drugima, a Nikšić je kazao da je izostala pravovremena reakcija. 

- Nacionalističke vlasti funkcionišu na način da se jedni drugima ne petljaju u zonu odgovornosti. Ovdje je očito da se taj slučaj pretvara u jedno ključno političko pitanje i početak kampanje za 2018. godinu. Ponovo se našla tema oko koje će se homogenizirati biračka tijela i da to izazove reakciju koja bi bila 'tuk na utuk' - kazao je Nikšić.

Inače, mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić neće zabraniti održavanje koncerta Marka Perkovića Thompsona 8. juna iako je od SDP BiH i Naše stranke upućen takav zahtjev. Dok širom Evrope se zabranjuju koncerti Mostar će otvoriti vrata za čovjeka koji slavi tzv. Herceg Bosnu i šestorku koja je prvostepeno osuđena na 111 godina zatvora.

#BiH