Članak

Željezničar se nada prolasku u drugo kolo, igra na Grbavici dodatni motiv

- Zetu poštujemo, ali mislim da ćemo u ove dvije utakmice za nijansu biti bolji i otići u drugo kolo - kaže Petrović.

Željezničar sutra igra prvu utakmicu u okviru prvog kola kvalifikacija za Evropsku ligu protiv crnogorske Zete. Šef stručnog štaba Slavko Petrović kazao je na press konferenciji da je Željezničar dugo čekao da na svom stadionu igra evropske utakmice što je dodatni motiv igračima, piše agencija Patria.

- Zetu poštujemo, ali mislim da ćemo u ove dvije utakmice za nijansu biti bolji i otići u drugo kolo - kaže Petrović.

Željezničar u novu sezonu ulazi oslabljen sa nekoliko standardnih igrača, ali se Plavi ipak nadaju prolasku. Petrović sutra računa na nekoliko igrača među kojima je i napadač Ivan Lendrić. 

Trener Zete Duško Vlaisavljević kazao je da je njegova ekipa došla odigrati dobru utakmicu.

- Jedina mana naše ekipe je neiskustvo. Mi smo najmlađa, ali i najbolja ekipa u Crnoj Gori. Trebali smo biti prvaci, ali nam je oduzeto šest bodova. Nadam se da će moji igrači pružiti mnogo više pred punom Grbavicom nego kada u Crnoj Gori igramo pred praznim tribinama - rekao je Vlaisavljević.  

Trener Zete dao je i pojašnjenje zašto su se njegovi igrači radovali kad su čuli ko je protivnik.

- Protiv pet ekipa smo mogli da igramo. Četiri su bile iz okruženja i jedna sa Kipra. Na kraju su ostali samo Željo i AEL i moji igrači se nisu radovali što igramo sa Željom, već što ne igramo sa AEL-om - rekao je Vlaisavljević.

Kapiten Plavih Zajko Zeba očekuje pune tribine i jednu emotivnu atmosferu u kojoj se nada da će Željo ostvariti dobar rezultat.

– Prije 13 godina je bila posljednja evropska utakmica, ali opet nije to kao sada. Sad je gotovo nov stadion, bit će emotivna utakmica, očekujem pune tribine, pun stadion, veliku podršku, a mi ćemo dati svoj maksimum, to budite sigurni i probati doći do pobjede. Teško mi se osvrnuti na završetak prošle sezone gdje smo imali sve u svojim rukama. Fudbal je takav, nismo osvojili. Atmosfera u ekipi je dobra, jedva čekamo da počne utakmica i da probamo koliko-toliko da krenemo u nove pobjede i da ovo što je bilo ostavimo iza nas. Znamo da ako pobijedimo da će se sve okrenuti u našu korist i da nas rezultati mogu nositi dalje - poručio je Zajko Zeba.

Susret počinje u 20:45 sati, a za utakmicu vlada ogroman interes. Južna tribina je rasprodata dok je za zapadnu ostalo još malo karata.

Plavi su večeras odradili posljednji trening uoči sutrašnje utakmice sa Zetom.

#Sport