Članak

Željo nakon 13 godina slavio evropsku pobjedu na Grbavici

Trener plavih Slavko Petrović nakon utakmice bio je zadovoljan pobjedom svog tima, ali i igrom.

Fudbaleri Željezničara u prvoj utakmici prvog pretkola kvalifikacija za Evropsku ligu savladali su sinoć na Grbavici Zetu sa 1:0 golom Ivana Lendrića, piše agencija Patria.

Trener plavih Slavko Petrović nakon utakmice bio je zadovoljan pobjedom svog tima, ali i igrom.

- Jako teška utakmica. Igrali smo protiv kvalitetnog protivnika. Bilo je teško igrati. Žao mi je što nismo došli do dva gola prednosti. Vjerujem da je ovaj jedan gol dovoljan da prođemo dalje. Šteta što će jedan od ova dva tima ispasti, kada vidimo ko će sve proći. Gostima želim sretan put i vidimo se za sedam dana – kazao je Petrović.

Željezničar je u odnosu na prošlu sezonu znatno promijenio igrački kadar, ali i sam sistem igre. Trener plavih bio je zadovoljan i u tom pogledu.

- Uigravali smo na pripremama dosta varijanti. U prošloj sezoni nismo imali vremena. Zec i Zakarić su pokazali dobru igru na oba krila. Mogu samo čestitati svojim igračima zasluženo su pobijedili. Denis Žerić zaslužuje veću priliku i sigurno da kada dobije šansu u ovoj utakmici da mi računamo na njega. Drago mi je da je izdržao ove pripreme fizički i da je prošao bez povreda i da je on igrač kojeg mi možemo lansirati u narednoj sezoni. Radinović je imao problema sa povredama na Kupresu, to mu se javilo i prije dva dana, danas je morao izaći zbog povrede, ali je odigrao jako dobru utakmicu – istakao je Petrović.

Najbolji strijelac plavih prošle sezone i strijelac jedinog gola u sinoćnjoj pobjedi Ivan Lendrić kazao je kako Željo ne ide u Podgoricu za sedam dana da brani ovaj rezultat, već će pokušati da ostvari novu pobjedu. Hrvatski napadač se osvrnuo i na dešavanja s kraja prošle sezone kada je uz psovke "ustaške majke" od pojedinih igrača ispraćen sa stadiona.

- Nećemo ići u Podgoricu da branimo rezultat. Zeta je dobar protivnik, to su i večeras pokazali. Dat ćemo sve od sebe Zadovoljni smo. Ostvarili smo pobjedu, nismo primili gol. Zeta je na Grbavici došla da se brani, a kako će igrati u Podgorici, to ne znamo. Ne želim se vraćati šta je bilo. Bilo bi lijepo da su aplauzi i kada gubimo i kada pobjeđujemo – kazao je Lendrić.

Jedan od ponajboljih pojedinaca sinoćnjeg susreta Siniša Stevanović smatra da je Zeta kvalitetan protivnik, ali da je sinoć pala pod pritiskom sjajnih Željinih navijača.

- Najbitnije je da smo uspjeli ostvariti dobar rezultat, imamo gol prednosti i idemo u goste da damo još jedan gol. Mislim da je Zeta bila sjajna, ali da su popustili pod pritiskom naših navijača. Mislim da će u revanšu imati šansu da pokažu nešto više – istakao je Stevanović.

Jedan od najiskusnijih fudbalera Željezničara Srđan Stanić bio je prezadovoljan atmosferom na stadionu i pobjedom nad crnogorskim klubom.

- Očekivali smo tešku utakmicu. Iskorsitli smo šansu, možda smo mogli pobijediti sa više razlike. Idemo sad na revanš, imamo rezultat kojim smo zadovoljni. Tu sam deset godina, a nisam nikad igrao evropsku na Grbavici i imali smo veliki motiv da slavimo u ovom meču – zaključio je Stanić.

Revanš utakmica igra se narednog četvrtka na stadionu u Podgorici. 

#Sport